Proizvodnja

Izdelujemo visoko kvalitetne brusilne plošče in lamelne brusilne diske, ki so v skladu z vsemi standardi.

Proizvodnja brusilnih plošč in lamel

Proizvodni proces se v podjetju Mamut začne z nabavo in kontrolo tehnološko ustreznih in kakovostno preverjenih surovin.

Rezalne in brusilne plošče

Po skrbni pripravi in lansiranju procesne dokumentacije za naročen izdelek, sledi postopek mešanja, kjer zrna najprej zmešamo s tekočo smolo (in jih tako enakomerno porazdelimo po vsej mešanici), nato pa dodamo še polnila v prahu in praškasto smolo. Tako dobimo mešanico za izdelavo rezalnih in brusilnih plošč oz. smolno vezanih brusov.

Pripravljeno mešanico s stiskanjem, oblikujemo v surovec. S spreminjanjem tlaka pri stiskanju nadzorujemo gostoto končnega izdelka. Preverimo še ali surovec dosega ustrezne kakovostne parametre, kot so debelina, teža, toleranca luknje in debalans, kar zahteva razpisana dokumentacija. Ker so rezalne in brusne plošče v tej fazi še krhke, mehke in lomljive, jih zavarujemo tako, da jih zložimo med podložne plošče in svežnje pričvrstimo z vijaki. S tem jih ustrezno zavarujemo za naslednji proizvodni korak: termično obdelavo oz. polimerizacijo brusov.

Lamelni brusni diski

Lamelne brusne diske izdelujemo na posebnem avtomatiziranem stroju, ki na podlago iz steklenih vlaken najprej nanese lepilo, nato pa vanj vtisne lamele. Tudi te zložimo v svežnje in odpeljemo v termično obdelavo.

Učvrščene in stabilne svežnje lamelnih brusnih diskov, naložene v posebej oblikovane kovinske regale, prepeljemo in naložimo v komorno peč. Ta je narejena tako, da zadosti zahtevam specifičnih surovin in da se v njej lahko odvije kakovostno nadzorovana polimerizacija in utrditev.

+386 (0)3 752 126 0

Pokličite nas

Katalog izdelkov

E-katalog.pdf

Fleksibilnost

Prilagajamo se željam in zahtevam kupcev.

Kontrola kvalitete

Kvaliteta je na najvišjem nivoju in skladna z evropskimi normativi.

Iskanje najboljših rešitev

Za vsakega kupca poiščemo najbolj optimalno rešitev.